Ziua Internațională a Științei.  Institutul Patrimoniului Cultural a participat la expoziția ,,Orășelul Științei”

Ziua Internațională a Științei

 Institutul Patrimoniului Cultural a participat la expoziția

,,Orășelul Științei”

 

Cu ocazia zilei Internaționale a Științei, la 10 noiembrie 2018, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova a organizat la Muzeul Național de Istorie a Moldovei  un ,,Orășel al Științei”, în cadrul căruia 36 de instituții de cercetare și universități  din țară au organizat mai multe activități de promovare a științei. Evenimentul a fost inaugurat de secretarul de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Elena Belei.

În cadrul manifestării, Institutul Patrimoniului Cultural a amenajat un pavilion expozițional, ce a cuprins prezentarea vizuală a realizărilor științifice ale colaboratorilor,  monografii și lucrări științifice de valoare, revistele editate de IPC, bannerele și anunțurile conferințelor organizate, expoziția fotografică etnografică „Tradiții și Cercetare”. Pavilionul IPC a fost vizitat de secretarul de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării E. Belei, de numeroși vizitatori, reprezentanți ai presei, elevi și studenți.

Expoziția și activitatea Institutului Patrimoniului Cultural a fost prezentată de directorul instituției, dr. hab. Victor Ghilaș, de cercetătorii științifici Raisa Osadci, care a prezentat expoziția fotografică, de dr. hab. Oleg Levițchi și dr. Constantin Spânu, care au adus la cunoștință publicului realizările colaboratorilor Institutului în domeniul cercetărilor arheologice și cel al artelor.

Evenimentul organizat cu prilejul Zilei Științei a lăsat impresii frumoase, societatea având ocazia să se familiarizeze astfel cu realizările cercetătorilor din Republica Moldova.

[SLGF id=3663]