Lansarea volumului semnat de dr. Aurora PEŢAN Sarmizegetusa Regia. 1. Redescoperirea cetăţii

La 1 martie 2019 a avut loc Lansarea volumului semnat de dr. Aurora PEŢAN Sarmizegetusa Regia. 1. Redescoperirea cetăţi.i.  Manifestarea a fost organizată de Universitatea de Stat din Moldova şi Institutului Patrimoniului Cultural.

Evenimentul a reunit profesori, cercetători științifici, doctoranzi, masteranzi și studenți de la Universitatea de Stat din Moldova, Muzeul Național de Istorie a Moldovei, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, Agenţia naţională Arheologică și diferite alte instituții

În cadrul manifestării domnul dr. Sergiu MATVEEV, a ținut un cuvânt de salut, după care autoarea a făcut o mică incursiune în istoria scrierii a acestui volum, evidenţiind câteva elemente importante în cercetarea care stă la baza studiului. Ulterior, invitații speciali – dr.hab. Ion NICULIŢĂ (USM), dr. Vlad VORNIC (ANA), dr. Octavian MUNTEANU (UPS „Ion Creangă”) şi dr. Aurel ZANOCI (USM) au venit cu alocuțiuni referitoare la diverse aspecte ale studiului, subliniind importanţa unui asemenea volum pentru binecunoscutul sit de la Sarmizegetusa Regia, efortul autorului de a aduna toate materialele din diverse arhive şi impactul unei asemenea cărţi pentru cunoaşterea renumitei cetăţi dacice. Spre final s-au declanşat mai multe discuții pe marginea problematicii reflectate în monografie, în cadrul cărora s-au implicat şi studenţii. De asemenea, doamna dr. Aurora PEŢAN şi-a exprimat recunoştinţa şi a mulţumit gazdelor pentru invitaţia şi posibilitatea de a lansa acest volum la Chişinău, celor implicaţi în organizare, precum şi tuturor celor prezenţi la eveniment.

Livia Sîrbu

[SLGF id=3839]